Ljeto je vrijeme za druženje, kupanje, izlete, godišnje odmore i sve ostale lijepe aktivnosti. Tada je ljetni raspust u školama, na fakultetima, mnogi idu na godišnji odmor od posla u južnije krajeve. Kome se uči njemački jezik preko ljeta? Ipak, možda biste trebali još jednom razmisliti o tome, a mi Vam donosimo nekoliko činjenica zašto biste i preko ljeta mogli da učite njemački jezik! Recite DA učenju njemačkog jezika preko ljeta.

  • Ukoliko želite rezultate, bitan je kontinuitet u učenju…

Kao i svaki drugi strani jezik i njemački jezik se “zaboravi” ukoliko se ne vježba i ne ponavlja. Iz tog razloga ljetna pauza u učenju njemačkog jezika bi značila da biste dosta gradiva morali ponovo preći kako biste mogli nastaviti dalje sa učenjem.

  • Kurs njemačkog jezika je ujedno i zabava…

Kursevi njemačkog jezika u Glossa – centru za njemački jezik su, prije svega, zabavni. Zaboravite na klasičnu, monotonu nastavu i upustite se u zajedničku avanturu punu kreativnosti, raznovrsnosti i druženja. Budući da se kurs odvija u grupama, dobra atmosfera je zagarantovana. Ljeti se naši nastavnici potrude da svojim polaznicima ponude širok spektar aktivnosti tokom nastave tako da se nerijetko dešava da polaznici i nastavnici održe čas mimo učionica, npr. u parku, u kafiću itd.

  • Možete da idete na intenzitet kursa i termin kursa koji Vama  ljeti odgovara najbolje… 

Glossa – centru za njemački jezik nudi široku ponudu raznih intenziteta kurseva i termina. Ukoliko Vam je previše vruće da idete na kurs u poslijepodnevnim satima, možete da pohađate naše jutarnje ekstraintenzivne kurseve koji Vam omogućavaju da preko ljeta završite i po 4 kursa! Ukoliko, ipak, želite da idete laganijim tempom, tu su naši kursevi po dva ili tri puta sedmično u večernjim terminima kada “zahladni”.

  • Može i bez vrućine…

Naše prostorije su klimatizovane i na taj način nećete ni osjetiti ljetne vrućine. Svakako se u našim čekaonicama nalaze aparati sa vodom kojom se možete u svakom momentu dodatno osvježiti.

Glossa Sommer - Intenzivni ljetni kursevi njemačkog jezika za sve uzraste.

  • Volite, ipak, svoju ličnu komociju i ne želite na kurs u naše prostorije? Nije problem, jer i za to imamo rješenje za Vas…

Ukoliko ne želite ili niste u mogućnosti da pohađate naše kurseve njemačkog jezika u našim prostorijama, to možete i od kuće, iz kancelarije na pauzi, dok ste na ljetovanju itd. Dakle, gdje god Vama odgovara. Sve što Vam je potrebno jeste laptop, head set i internet! Vi odlučujete ne samo odakle da učite njemački jezi, nego i u koje doba tokom dana. Više informacija na www.glossaonline.com.

  • Mogućnost nadoknade nastave zbog odsustva…

Učili biste njemački jezik i preko ljeta, ali idete na jedno ili više putovanja i mislite da Vam se iz tog razloga ne isplati da uplaćujete kurs? Naši profesori Vam nude da sa Vama nadoknade ono što ste propustili tako da možete bez problema nastaviti da pratite nastavu kao i ostali. Što se tiče plaćanja, mi smo pružili mogućnost dogovora po predloženim varijantama koje bi Vama najviše odgovarale.

Posjetite jednu od naših 11 poslovnica i učimo zajedno njemački jezik!

Ne čekajmo da prođe ljeto kako bismo počeli ili nastavili da učimo njemački jezik! Recite DA učenju njemačkog jezika preko ljeta! 

Glossa – centar za njemački jezik se pobrinuo za to da Vam i ljeti bude ugodno, zabavno i korisno kod nas!