Ljeto je godišnje doba koje pruža mnogo zabave, avantura i druženja, ali je sigurno i prilika za mlade da spoje ugodno sa korisnim. Upravo iz tog razloga u Glossa – centru za njemački jezik Teslić organizujemo poseban ljetni kurs njemačkog jezika za djecu i omladinu.

Nastava prema uzoru na ljetnu školu u Beču i Gracu

Ljetni kurs njemačkog jezika za djecu i omladinu je odličan način za kvalitetno iskorištenu ljetnu školsku pauzu, jer pored učenja njemačkog ne izostavlja ni za mlade vrlo bitan faktor zabave, druženja i upoznavanja novih prijatelja. Koncept nastave se velikim dijelom zasniva na provjerenom programu Glossa Sommer – internacionalne ljetne škole Glossa-centra u Beču i Gracu.

Zahvaljujući tome, djeca ne uče njemački jezik samo u prostorijama Glossa-centra koristeći udžbenike i druge nastavne materijale. Njihovo okruženje postaje učionica – nastava se održava u prirodi, tokom posjete izložbama ili drugim kulturnim događajima, za vrijeme gledanja njemačkog filma i u mnogim drugim situacijama u kojima najmlađi mogu realno koristiti stečeno jezičko znanje.

Naš ljetni kurs njemačkog jezika je prilika samim tim prilika da djeca dožive ljeto sa svim njegovim čarima, a da pri tome napreduju na polju učenja stranog jezika.

Nastava se odvija u jutarnjim terminima, i to po uzrastima:

Ljetni kurs 1: 4-7 godina

Ljetni kurs 2: 8-11 godina

Ljetni kurs 3: 12-15 godina

Zašto Glossa? Zašto upisati ljetni kurs?

Mnogo je dobrih razloga da nam se vaše dijete pridruži. U produžetku ćemo navesti neke od njih:

  • Učionica nema zidove! Nastava se održava i izvan naših prostorija: u našem dvorištu, tokom posjete muzeju, u parku ili tokom druženja na sladoledu. Djeca uče jezik u realnom okruženju i zaboravljaju se, bez osjećaja da su u školi.
  • Svaki dan kurs ima svoj zaseban cilj. Shodno tome je moguće pauzirati kurs u svakom trenutku i učenje nastaviti npr. nakon godišnjeg odmora.
  • Nastava je organizovana prema programu Glossa Sommer, naše internacionalne ljetne škole njemačkog jezika u Beču i Gracu.
  • Djeca su pod stalnim nadzorom stručnih nastavnika i pedagoga Glossa-centra.
  • Informisani ste o napretku vašeg djeteta kada god to poželite.
  • Tri puta sedmično po četiri časa – jedan čas košta svega 3 KM.

Dobro došli na ljetni kurs njemačkog jezika za  djecu i  omladinu!

UPIS U TOKU!

065288870 ili teslic@glossa.ba

Pogledajte neke od fotografija sa prošlogodišnjih ljetnih kurseva za djecu i omladinu: