Naši partneri

Goethe-Institut

www.goethe.de
U oktobru 2013. godine postali smo prvi akreditovani centar za njemački jezik u jugoistočnoj Evropi.
Sertifikati Goethe-Instituta su međunarodno priznati.

KŠC Gimnazija Banja Luka

www.kscbl.com
Glossa – centar za njemački jezik i Opća gimnazija Katoličkog školskog centra “Bl. Ivan Merz” Banja Luka u Banjoj Luci su potpisali sporazum o saradnji i prijateljskom odnosu. Jedan dio nastave u Banjoj Luci se od tada odvija u prostorijama KŠC Gimnazije.

Filološki fakultet u Banjoj Luci

www.filoloski.rs.ba
Glossa – centar za njemački jezik i Filološki fakultet u Banjoj Luci su potpisali sporazum o saradnji. Sporazum je dokaz o kvalitetu nastave u Glossa-centru.

Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske

www.ekulturars.com
Glossa – centar za njemački jezik i Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske u Banjoj Luci su potpisali sporazum o saradnji.

JU Gimnazija "Vaso Pelagić" Brčko

www.gimnazija.bdcentral.net
Saradnja sa JU Gimnazijom “Vaso Pelagić” Brčko se ogleda u organizovanju opštih i tematski specifičnih radionica za učenike “Gimnazije”, u skladu sa interesovanjima učenika i njihovim planom studiranja u zemljama njemačkog govornog područja.

Pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću

pfb.unbi.ba
Glossa – centar za njemački jezik i Pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću  su potpisali sporazum o saradnji. Ovaj sporazum studentima Odsjeka za njemački jezik i književonst omogućava uvid u savremenu nastavu njemačkog jezika i pruža im mogućnost praktičnog osposobljavanja.

DEKRA

www.dekra.de
Kao jedna od najvećih revizorskih agencija u svijetu i vodeća u Evropi, DEKRA još od svog osnivanja 1925.
godine ostala vjerna sloganu „On the safe side“ („Na sigurnoj strani“). Glavni fokus kompanije je na
testiranju automobila i tehničkih postrojenja, ali sve više i na obrazovanju i posredovanju pri
zapošljavanju. Partnerstvo Glossa – centra za njemački jezik i DEKRA-e se ogleda na polju sprovođenja
kurseva njemačkog jezika u okviru zajedničkog projekta pripreme medicinskih tehničara za rad u struci za
njemačke poslodavce.

Austrijski pokret mladih radnika

www.oejab.at
ÖJAB (Österreichische JungArbeiterBewegung u prevodu Austrijski pokret mladih radnika) je omladinska organizacija za spajanje vršnjaka koja je partijski, politički i vjerski nezavisna i jedna je od najvećih domskih organizacija u Austriji. Kao neprofitna organizacija ÖJAB rukovodi u Austriji sa 30 domova za 4.700 studenata, đaka, učenika, mladih radnika, penzionera i izbjeglica. U 24 studentska i đačka doma, u tri staračka doma i doma za njegu, 2 vršnjačke stambene zajednice i jednom interkulturalnom domu danas živi skoro oko 4.200 mladih, 470 starih i okruglo 70 podnosilaca azila.

JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla

Saradnja se zasniva na principima partnerstva, koncenzusa, transparentnosti, odgovornosti, zajedničkog planiranja i usklađivanja aktivnosti, obostranog interesa, međusobnog informisanja i autonomnosti obje strane.

JU Narodna i univerzitetska biblioteka "Derviš Sušić" Tuzla

Partnerstvo Glossa-centra i Biblioteke “Derviš Sušić” se ogleda prije svega na saradnji na poljima kulture i jezičke edukacije. Polaznici koji u Glossa-centru u Tuzli uče njemamački jezik će na taj način imati priliku da nastavu pohađaju u prostorijama Biblioteke.

Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli "Medicus"

Studenti članovi Udruženja imaju mogućnost da besplatno pohađaju radionice njemačkog jezika za zdravstvene radnike. Na taj način je studentima omogućeno ne samo da usvoje opšta znanja, nego i stručnu terminologiju na njemačkom jeziku.